MagamrólMotorozásLézertechnikaE-mailKínai 30k galvó szett


30k szett 30k szett

Nagy nehezen sikerült hozzá jutnom egy galvó szetthez, amit kínában gyártanak, és egy az egybe a Cambridge Tecnology CT6800-asát koppintották le! Igaz a CT6800 kb 60kpps sebességgel bír, de hát a kínaiak 30k-s galvója se marad sokkal alatta a vetítési tulajdonságoknak

A csomag kibontása után vadul hozzá láttam az össze szerelésnek. A csomag tartalmazza a két galvót, egy jó nehéz vasból készült befogót, két vezérlő panelt, az összekötő kábeleket, valamit egy kapcsoló üzemű tápegységet!

30k szett 30k szett 30k szett 30k szett

Könnyen össze lehet rakni az egész projektort nagyon kicsibe. Én akkor még egy Dream Lasers DPSS modullal próbáltam ki, bár az most itt éppen nem lényeges, mert akár egy pointerrel is ki lehet prónbálni. A szkenner tükrei igen picikék, és nagyon vékonyak, sőt a tükröző felület bevonatának van egy nagyon jó tulajdonsága, mégpedig az, hogy az infra fényt átengedi, így akár több wattos DPSS lézert is bátran rá tudunk engedni, nem lesz semmi baja a türköző felületnek.

30k szett 30k szett 30k szett 30k szett

Kipróbálva a szkennert szettet nagyon meglepődtem, hiszen igen jól muzsikált még, nagyobb sebességeken is, bőven 30k fölé tudtam vinni a rajzolási sebességet, és ragyogó ábrákat tudtam vele rajzolni. Az elektronikában van egy védelem, hogy bizonyos frekvencia fölött elveszi a vezérlést a galvótól ez nagyon jó, mert gyakorlatilag nem lehet megsütni az eszközt. Ugyebár magas frekvencián baromi nagy erősítésre lenne szükség az elmozduláshoz, így akár a végfok szét is égethetné a szkenner tekercseit, no ezt védi az elektronika. A határ frekvencia 7 kHz körül van ahol már igencsak nyeszereg és fütyül a szkenner.

30k szett 30k szett

Összességében nagyon jó vételnek bizonyult, a Cambridge Technology CT6800ával szemben ami nagyságrendileg körülbelül fél millió forintba kerülne itt Magyarországon.


előző

vissza

következőGoogle PageRank