MagamrólMotorozásLézertechnikaE-mailMagamról


Hát ez lennék én. 1983. február 7.-én születtem Szegeden. Születésem óta Makón élek szüleimmel. Általános iskolai tanulmányaimat a makói Bartók Béla Ének-Zenei Általános iskolában végeztem. Mellesleg megjegyezném, hogy utáltam az ének órákat, a tanár nénit is kicsit, bár szegény nem tehetett róla, hogy én nem voltam fogékony az énekre, inkább csak tátogtam, vagy rosszalkodtam :).

Már az általános iskolában érdekelt az elektronika, meg a hangtechnika, meg rengeteg minden. Éppen ezért mostanában is rengeteg mindennel foglalkozom. Visszatérve az általános iskolákra, rengeteg bulit szerveztünk, illetve csináltunk Kovács Attila haverommal, a farsangi bulitól kezdve az osztály buliig. Itt említeném meg Szél Tomi rengeteg szakmai segítségét amit persze nagyon szépen köszönök. Persze még akkor, nem voltak komoly felszereléseink, de hát akkor még jó volt az is. Rengeteg mindent magunk csináltunk, már akkor is, és innen indult a barkácsolási hajlam :).


Középiskolába a szegedi Déri Miksa Ipari Szakközépiskolába jártam. Itt koptattam 5 évig az iskola padokat (4 év az érettségiig + technikusi). Az első 3 évben nem voltam nagyon aktív az iskola közéletében, de aztán 4.-ben be kerültem az iskola "stúdiójába" amit ugyan nem lehetett stúdiónak nevezni, mégiscsak sikerült 2 év alatt stúdiót varázsolni belőle Csábi Robi haverommal, no meg Szabó Éva tanárnő támogatásával. A középiskola mellett elkezdtem rádióamatőrködni is jelenleg RH-B engedélyes rádióamatör vagyok a hívójelem HA8EV.

A középiskolás technikusi képzés mellett párhuzamosan elvégeztem a Magyar Rádió Rt. által meghírdetett Hangtechnikusi OKJ-s képzést. 1 évig Pesten és Szegeden tanultam párhuzamosan. Kicsit húzós volt de megérte! Ezúton is köszönet Ujházy Lászlónak és az összes többi jófej tanárnak akik a Rádióban tanítottak.


Középiskola után úgy gondoltam, hogy azért nem ártana még egy diploma (vagy kettő :) ), úgyhogy jelentkeztem a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karára. 4 éves tanulmány után 2006 nyarán átvehettem a diplomáimat, mivel a villamosmérnöki képzéssel párhuzamosan megcsináltam a mérnöktanárit is!

Rengeteg minden érdekel, így ezáltal rengeteg hobbym van, de az utóbbi években főként a lézer és annak tudománya kezdett el fogalkoztatni. A környékbeli motoros találkozókon is megszoktam fordulni a drótszamarammal :). Ezenkívül dolgoztam majdnem egy évet a makói Árkádia Rádiónál ahol szombat esténként saját műsorommal bolondítottam a fiatalokat, valamit most Pesten dolgozom a Lézerszínházban a planetáriumban.


Saját műhelyemben fejlesztem a lézeres berendezéseimet, melyek főként a show technikára vannak hangolva. Rengeteg saját fejlesztés van már a hátam mögött amire igencsak büszke vagyok, szerencsére megadatott az a lehetőség, hogy a kókány munkát félre rakjam, és csakis professzionális munkát végezzek.


Google PageRank